luni, 16 iunie 2008

12th story - wanted: rain

Si ea privea prin soare, doar ca acum era noapte, o noapte de mai, dupa o zi anormal de calda. Acum batea o briza care parca abia avea indrazneala de a atinge clapele de frunze si pietre ale copacilor, asfaltului. La multi, prea multi km departare, se observa cicatricile de fulgere pe acorduri mute ale cerului. Se prevestea o furtuna scurta de primavara, vara, insa asteptarea era un infractor interogat - suspans, oarecum suspans. Ploaia era asteptata in tricou verde, cu jeleuri portocalii, cu bilete de metrou, bomboane, stilouri, partituri, schite si culegeri cu probleme de economie pe birou. Umbre nebune de sub jaluzele argintii verticale, de pe pervazul luminat slab, cladesc o nota de mister: ploua? Nu ploua. Tuna? Era o masina cu motor imbatranit.
Inca o zi, inca o prietenie spulberata, inca o carte citita, inca un portativ compus, inca niste monede gasite prin buzunare de geci sifonate si pierdute prin dulapuri. Inca o ploaie asteptata si din nou latraturi de caini pe strazi.
Particule amuzate de praf se fugaresc in cercuri concentrice in fara usii deschise. Daca se inchide, ele se risipesc, daca ramane deschisa, ele isi continua jocul. Nici cea mai severa curatenie cu scapa camera de praful jucaus se de caietele vechi si prea scrise, aruncate si gasite uneori intr-un alt ghiozdan uitat.
Asteptarea in tricou verde se uita pe geam, indepartand discret jaluzelele. Nu mai venea ploaia. Degeaba o asteapta. "Nu mai vine astazi": se putea culca. Stinse veioza rosie, indreapta jaluzelele argintii si se aseaza in pat. Mai statu cateva secunde, dupa care un acoperis de tabla din imprejurimi trimise semnale sacadate, clare: ploua.

Dar nu mai conta, adormise.
Nu mai ploua.

2 comentarii:

anna spunea...

daca ploua ma imbrac in alb, daca e vineri nu mai pot de cald, port ochelari de soare, cine e de vinaaa - ocs :) mi-a venit in minte.

Astrid spunea...

:)) mi-a placut
take care anna